HONDENSCHOOL DVS / DTV
Voor hondenopvoeding en training op een positieve manier

EVEN VOORSTELLEN.............

 

 

 

 

Mijn naam is Suzan Beunen.

In het dagelijkse leven ben ik docente dierverzorging en Paardenhouderij, daarnaast ben ik ondersteunend aan het zorgteam en mag ik leerlingen begeleiden met leer- en gedragsproblemen binnen het MBO. In mijn vrije tijd sta ik graag in de keuken of ben ik aan het trainen met mijn hond Pitoux. 

Pitoux is mijn eigen hond waar ik verschillende cursussen mee gelopen heb zoals gehoorzaamheid, behendigheid, G&G B en diverse workshops. Zelf heb ik bij O&O de modules A en B gevolgd en met diploma's afgesloten en staat de opleiding bij HACR op mijn verlanglijstje om mijn kennis weer up to date te houden en de cursisten op een leuke en optimale manier te kunnen begeleiden tijdens de cursus. Ik kijk er naar uit om samen met de cursisten er een leerzaam en vooral plezierig seizoen van te mogen maken.

Tot snel op het veld !!

 

Mijn naam is Annelie Kerstens, ik ben getrouwd en ik heb 1 dochter.

Wij hebben 1 hond , een kruising Beagle / Labrador, luisterend naar de naam Gizmo. Op dit moment loop ik met Gizmo geen cursussen meer. Gizmo mag lekker van haar pensioen genieten. In 2003 ben ik begonnen met cursussen te volgen bij DVS met mijn eerste hond Herbie ( kruising Labrador/ Alaska Malamute ) In 2005 ben ik gevraagd om les te komen geven. Deze uitdaging heb ik met beide handen aangenomen en nog steeds sta ik bij DVS met veel plezier.

Als andere hobby's heb ik skieën en motorrijden.

 

 

Mijn naam is Simone Rooijakkers-Meulen, getrouwd, geen kinderen maar wel een hond: onze Labrador retriever Monza. Ik train met Monza op OB-B niveau. Naast Monza hebben we twee Zwartkop Caique in huis, twee broertjes Doerak en Scooby. Deze vogels zijn heel goed met een clicker te trainen, dus naast de hond worden ook de vogels getraind.

Ik ben in 2005 bij DVS gekomen omdat het mij de vorige Hondenschool niet meer beviel. Samen met mijn eerste Labrador Roots zijn wij op zoek gegaan naar een andere Hondenschool en zijn zo bij DVS terecht gekomen. In dat zelfde jaar werd ik gevraagd of ik instructeur wilde worden, wist toen niet waar ik aan begon, maar heb JA gezegd en heb nog altijd geen seconde spijt gehad.   

Naast instructeur zit ik ook in het bestuur als tussenschakel instructeurs- bestuur

 

 

Ik ben Silvy Sonnemans en ik ben mijn hele leven al met dieren in de weer. Ik wist van kleins af aan al dat honden mijn grote passie zijn en dat ik hier dan ook zeker iets mee wilde gaan doen. Toen ik jong was heb ik dan ook een bijbaantje gekregen bij dierenpension Eilers in Nederweert waar ik nu nog steeds meehelp en werkzaam ben. Toen ik een opleiding moest kiezen was het dan ook 100% zeker dat ik een dierenopleiding wilde gaan doen en dat is Diermanagement geworden op het MBO Helicon in Den Bosch. Daar heb ik van allerlei keuzevakken gedaan met honden en zo ben ik in het instructeursleven gerold. Ik wist zelf al dat ik graag honden wilde trainen en dan maakte mij het niet uit in welke vorm. Zelf heb ik met mijn trainingshondje Fleur, een red merle australian shepherd een basiscursus/puppy cursus gelopen via school en ben daarna met haar gaan oefenen voor instructeur te worden. Ook heb ik met haar verschillende workshops in behendigheid en doggydance gevolgd, waar zij en ik dan ook met volle plezier aan hebben deelgenomen. Samen met Fleur ga ik verschillende evenementen en open dagen af om met haar bezig te blijven en leuke dingen samen te doen. Door mijn opleiding in diermanagement en de keuzevakken hond die ik gevolgd heb op school ben ik bij trainingscentrum Quiebus terecht gekomen, waar ik uiteindelijk mijn instructeurs diploma heb behaald en hier ook nog verder wil leren tot honden gedragstherapeut. Verder verdiep ik mij ook nog in het fokken van gezonde rashonden en in het af en toe meelopen in hondenshows.

 

Mijn naam is Emmy Thiessen-Houtappel en ik ben getrouwd met Stefan en ik woon in Nederweert. In het dagelijks leven ben ik Apothekersassistente in Weert. Mijn hobby's zijn: hardlopen, lezen, reizen en natuurlijk onze hond Syb, lekker wandelen met hem in het bos is heerlijk!  Ik ben in 2015 begonnen met lesgeven bij DVS. Zelf hadden we op dat moment een Friese Stabij pup, waar we de puppy cursus mee liepen bij DVS. Zodoende zag ik dat ze nog instructeurs zochten, dat leek me erg leuk en heb me aangemeld. 

Syb heeft inmiddels meerdere cursussen gelopen, puppy, EG, VEG, OB, trainen met een knipoog en nu gaat hij beginnen met behendigheid.  Ik ben begonnen met lesgeven bij de puppy's, erg leuk! Inmiddels heb ik ook een EG groep gehad. Ook dat is een hele leuke uitdaging! 

 

Mijn naam is Ria Vaes , getrouwd met Jos en moeder van 2 zonen.

Ook in ons gezin zijn er 2 schatten van honden aanwezig. Balou een kruising Beagle/Terrier en Sem een Kruising Dalmatier/Jachthond. Ik ben een aantal jaren geleden bij DVS terechtgekomen omdat ik met Balou bezig wilde zijn. Heel graag wilde ik de behendigheid gaan doen, maar daar moest Balou eerst haar verplichte cursussen voor gedaan hebben. Geen probleem, die hebben we netjes voldaan en toen.... Jippie op naar Behendigheid.   

Met veel plezier hebben we dat een paar seizoenen gedaan, totdat ze mij vroegen of ik  interesse had om als instructeur hun team te komen versterken. Daar heb ik niet lang over nagedacht en ben in het najaar van 2012 begonnen.  Regelmatig volg ik diverse cursussen en workshops om meer te leren over onze lieve hond. Module A en B over de gedragingen van honden, waarom doet een hond wat hij doet. Rassenkennis, maar ook over het omgaan met cursisten en mede instructeurs. Al met al heb ik al veel geleerd maar ik ben nog niet klaar...